dimecres, 6 de juny del 2012

Barcelona ja veta els autocars a la Sagrada Família

La prohibició de circular en autocar turístic al voltant del temple funciona des d'aquest dimarts i els turistes pugen caminant, sobretot, pel carrer Marina

Imatge inèdita aquest dimarts al matí davant la Sagrada Família: cap autocar aturat. La prohibició de circular en autocar pel perímetre del centre que va anunciar l'Ajuntament ja ha entrat en funcionament, després de les obres necessàries per ampliar voreres i passos de vianants perquè puguin acollir els visitants, que ara es desplacen a peu des dels punts d'estacionament de la Diagonal. Grups de turistes omplien aquest matí, amunt i avall, el carrer Marina per arribar a la visita o tornar cap a l'autocar seguint el nou sistema de mobilitat i sota vigilància de la Guàrdia Urbana, que avui alertava els xofers que incomplien la prohibició però que, de cara a les pròximes setmanes, imposarà sancions de fins a 90 euros als infractors.

Ara els autocars han de deixar els passatgers a la plaça d'Hispanitat o a la plaça Pablo Neruda, entre el carrer d'Aragó i l'avinguda Diagonal. Aquesta restricció només preveu dues excepcions, que són els autocars de grups d'escolars o de persones amb mobilitat reduïda que hagin comprat l'entrada per visitar la basílica anticipadament, que podran deixar i recollir els passatgers al carrer Marina.

Segons ha explicat el regidor de l'Eixample, Gerard Ardanuy, aquesta mesura permetrà passar dels més de 700 autocars diaris que, fins ara, passaven pel temple a un màxim d'un centenar. El regidor s'ha mostrat convençut que la prohibició "millorarà l'accessibilitat al temple" i que amb la nova mesura "hi guanya tothom", tant veïns com operadors turístics, que s'hi han posicionat clarament en contra. Ardanuy ha apuntat que, des d'avui mateix, s'aniran analitzant les conseqüències de l'aplicació de la nova normativa per veure si cal afegir-hi alguna modificació.

En els dos nou espais habilitats per a l'encotxament, els autocars disposen de 10 minuts per deixar i recollir els viatgers. Posteriorment, s'hauran de desplaçar a uns altres aparcaments on es poden estar un màxim de dues hores i que són a l'avinguda Diagonal amb el carrer Consell de Cent, al carrer Sardenya amb Ali Bei i a l'entorn de la plaça Monumental. A més, s'han previst places d'estacionament de llarga durada al carrer de Consell de Cent amb Cartagena i a l'estació del Nord.

La reordenació és una reivindicació històrica dels veïns de la zona, farts dels motors en marxa i de les cues d'autocars davant de casa, però ha generat una forta oposició entre els operadors turístics, que parlen de pèrdues milionàries per la possible baixada del nombre de turistes.
Font: Diari ARA